Beryllbieter, Bouba Ndjida nasjonalpark. Foto: Harald Solås.

tirsdag 11. januar 2011

Gutta på tur!

I helga var Harald og tre kollegaer på kombinert safari- og rekognoseringstur til BoubaNdjida, en nasjonalpark i nordøst - helt på grensa til Tchad. Parken er ca 50 x 40 km stor, og bare med minimale inngrep eller tilrettelegging. Ekte, upolert Afrika!!

Det er et fint ovenattingssted ved ei idyllisk elv midt inne i parken, med god  mat  og god service. Godt å bare sitte der og titte langsomt ut på elva, og på fugler, antiloper, aper og krokodiller som stakk innom, tilsynelatende upåvirket av vårt nærvær..

Ellers ble det mye langsom kjøring og speiding på smale grusveier. Bil er påbudt ( og dessuten lurt), siden det er god bestand av løve, elefant og bøffel i området.  Tett vegetasjon gjør det til tider noe vanskelig å se dyra før man er nokså tett innpå, men mange steder er graset brent bort, og der liker antilopene seg åpenbart godt!  Ingen overdrivelse å si at vi så hundrevis av antiloper, pluss noen andre godbiter.  Her er noen av dem:

Elefantflokk



Kob-antilope, kanskje den mest tallrike i Kamerun.

"Bubale" / Hartebeest (-opphav til begrepet "lang i maska?)

en "voksen"bushbuck, 

Roan, eller "hesteantilope"

Oribi, liten tass på ca 18-20 kg.

Tsessebe / Damalisque

En av 5-6 løver i en flokk.  Vi skrudde av motoren og hørte at de brølte noen ganger før de forsvant.                      Nokså stemningsfullt!!!

Flere elefanter.
Vannbukk i farta.  

I tillegg kan nevnes at vi så enda en løveflokk som vi var inne på 30-40 m i høyt grass, noen forsiktige bøfler som det ikke ble noe skikkelig bilde av, en rask sjakal som løp fra oss på veien,  rørbukk, to typer duiker, vortesvin, civet (ligner på en langbeint grevling) og krokodiller . For ikke å snakke om ca 25 nye typer fugl  på lista, som nå nærmer seg 160 ulike arter.

Anbefales!!

3 kommentarer:

  1. Kjære dere alle!
    Så flott å se bilder og lese om alt det dere opplever! Og tusen takk for veldig koselig julebrev! Godt å høre fra dere og at dere har det så bra. Så sterke opplevelser må jo sette spor, men så viktig det er for ungene og se verden som den er. Ikke lett når en egentlig vil hjelpe alle rundt seg... Det hadde vært fantastisk og besøkt dere men tror dessverre det blir vanskelig å få til, både økonomisk og tidsmessig. Men vi er med dere i tankene..take care!
    Gode klemmer fra Adrian, Aurora, Eddie og Elisabeth

    SvarSlett
  2. Godt nyttår til dere alle:-) Jeg fikk hilnen fra Ingunn i dag, så koselig. Jeg er inne å ser at dere har det bra stadig vekk:-) Erle ble VELDIG fin på håret!!!! og guttene er blitt store, gleder meg til å se dere alle å høre dere forteller hvordan det har vært. Har vist Jan bildene av dyrelivet, og en jakttur i afrika står høyt på ønskelista. Så ut til å være en flott ferietur dere hadde,bortsett fra brennmanetene da! Deilig å komme hjem til reint hus!!!!!!!!!
    Til neste gang, lev vel:-)) hils masse!!

    SvarSlett
  3. Hei!
    Nå er det fjerde forsøk på å legge inn et svar her :-)
    Elisabeth og co: Tusen takk for koselig hilsen. Kjekt å høre fra dere. Tenker på Eddie hver gang jeg ser ei tam-tam-tromme, og Elisabeth: "Fluterie" er med i den hardt utplukkede cd-samlingen hit. Alt godt til dere alle fire!
    Rita: tusen takk for koselig hilsen fra deg. I dag skal Ask på "førerskolen" og han har pakket sekken og er veldig klar. Han vil i hvert fall ha lekser! Så får vi se hvor lenge det varer. Jakta her har foregått med kamera. Ask lurte på om pappa i det hele tatt husket hvordan det var å bruke et gevær....
    Alt godt til deg og dine, Rita.

    SvarSlett