Beryllbieter, Bouba Ndjida nasjonalpark. Foto: Harald Solås.

lørdag 11. juni 2011

- - M-E-R-U-N

Nå har nedtellingen tatt ny form. Da det var akkurat sju dager igjen til avreise, fant Ask ut at det er sju bokstaver i K-A-M-E-R-U-N. Nå forsvinner det en bokstav for hver dag..... For Erle som har hatt et annet forhold til hvor lenge ett år er, er det hjerter som tegnes rundt hver bokstav. Vi er i gang med pakking og avvikling.
Nå vender Bjørn og vi andre snart nesa hjemover.

Ask og Abel har sagt farvel. Abel var tre måneder da vi kom og har blitt stor nå! Han er sønn til passepika og har sittet på ryggen hennes eller lekt med ungene i barnehagen.




Skoleferien har begynt og tre familier har allerede reist.
Her er et knippe bilder fra avslutninger/avviklinger.

Bjørn, Kristin Tomren og Ida Kristine Slettbakk gjorde en flott innsats på idrettsdagen i avslutningsuka.


Siste skoletur til Mballang, NMS sitt leirsted ved Mballangsjøen:

Kristin Tomren og Ask ved Mballangsjøen.


Høyt henger mangoene og gode er de!

Det ble båttur der de heldigste fikk se en varan (stor øgle) som lå på land og koste seg.
Vi fikk også med oss en puffadder (hvesehoggorm) som lå i vannet der båten la ut. Det er den slangen som dreper flest i Afrika. Den har god kamuflasje og er vanskelig å få øye på mellom steiner og gras. Så med grønn mamba på skoletur i høst, slange på guttedoen på skolen (Heldigvis var pappa sammen med Ask da de så den) og puffadder nå, føles det greit å reise hjem til Norge med helt alminnelig hoggorm!

Puffadderen (hvesehoggorm) kom svømmende mot oss.


Trond og Harald fikk slangen oppi bøtta med hoven.

Dybden i Mballangsjøen ble målt av ei av gruppene som var ute  med båten. Det er en vulkansjø der krateret er blitt fylt med vann. Psssst - ikke si det så høyt, men det er altså ikke 1000 m dypt midt på slik som de lokale sier. Det ble målt til 54 meter.......

Skoleavslutning
Skoleavslutning med sang av småskolen, sketsjer ved de eldste, kåringer av "Årets ....." og utdeling av svømme- og idrettsmerker. Damene i lærerstaben fikk overrakt strandmadrasser, mens gutta fikk forkle og boxershorts i stoffet som ble laget til kvinnedagen 8.mars. Takk til FAU :-)

"Klokke, aften, vindu". Førskolens selvdiktede sang. Synges her med hjelp av småskolen.

Alle på førskolen klarte "Hvalknappen". Ingrid Linnea Slettbakk ser til at de festes på rett måte.

Sketsj med storskolen. Amalie Hjorteland er tjenestepike. Erle som fin, fornem og misfornøyd frue. Pauline og Marianne Tomren er gjester hos den fornemme fruen. 

Rektor Trond ser ut til å trives i sitt nye forkle.

Harald fikk også testet sitt forkle da hamburgerne skulle fordeles.

Fantastiske Elen (fruktansvarlig) med ungeflokken hun har ansvar for. Der er flere hjemme. Ingen av dem er hennes egne. Lille David Dieu ne dort (Gud sover ikke) har blitt en kraftig plugg.
Å gjøre før vi reiser:

Vi er inne i fasen "Hva må vi gjøre før vi reiser..." På Ragnhilds  ønskeliste har det stått et besøk i den katolske kirka. Hun fikk med seg kveldsmessa i kveld, en fin opplevelse og har blitt ønsket med "Guds fred" av åtte ukjente kamerunere. Godt å ha med seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar