Beryllbieter, Bouba Ndjida nasjonalpark. Foto: Harald Solås.

lørdag 20. november 2010

For en dag, sa Ask!

Og vi kan gjerne føye til: for ei uke!

Søndag: Høsttakkefest i kirka.
Ask og Bjørn satt tålmodig på den fire (!!!) timer lange gudstjenesten. De visste det kom kake til slutt!


Gudstjenesten var en stor og lang (!) takk for at Gud hadde bevart den enkelte gjennom året og en anledning til å gi tilbake noe av det en selv har fått. Denne dagen får menigheten inn 25 % av inntekten sin gjennom gaver som kirkemedlemmene gir. Høsttakkefesten er større en julaften her!



Hver gruppe danser inn med sine bidrag og det kan ta litt tid… De er fryktelig glad i å danse og synge! Spenningsmomentet kommer til slutt når det blir offentliggjort hvor mye de ulike gruppene har gitt i år i fht i fjor! Vi har hørt at det kan være buing og piping  hvis noen grupper har gitt mindre enn de gav året før. I år hørte vi ingenting til det. Det var jubel og applaus for gavene. Noe var pengegaver, noe var mat, noe var såpe og klorflaske, og det kom også inn ei levende and. (Moskusand i følge fugleeksperten i familien.)



 Misjonærgruppa  måtte også danse inn sitt bidrag… Vi fikk applaus og glade tilrop. Sympatisk gjort! De syntes nok litt synd på oss, der vi prøvde å bevege bein og armer samtidig som vi sang. Heldigvis gikk det fort unna!

Fisketur.
Så ble vi invitert med familien Hjorteland på tur til en innsjø, Lac Tison. Dette er en innsjø som er dannet i krateret på en vulkan.



Vi prøvde fiskelykken, bøyde lianer og hadde en fin tur et lite stykke hjemover på biltaket. Som dere ser ble det storfangst denne gangen også!
Fryktelig stor og tung fisk!!!!!!
Onsdag: Misjonstivoli.
To ildsjeler, Marianne Tomren og Amalie Hjorteland, begge 8.kl., dro i gang arbeidet for tre uker siden for å samle inn penger til barn-hjelper-barn. Elevene ved DNS har i flere år støttet Hiv/Aids-prosjektet blant barn som kirka og sykehuset driver. De har fått med seg resten av elevflokken og har jobbet i friminutt, på ettermiddags- og kveldstid (– og litt i timene) for å lage salgsgjenstander. Imponerende innsats!


"Håper kiosken åpner snart!!!"
Det var stor aktivitet onsdag ettermiddag. Skjønnhetssalong, pil-og-bueskyting, sprettertskyting, ansiktsmaling, svampkasting, Mesternes mester, salg av kaker, sukkerrør, hjemmelaget knekkebrød, pulsvarmere og pannebånd, bamser, kort og godteri. Det hele toppet seg i ”Spøkelseshuset!” med lydeffekter og skuespill  om  spøkelser (ja, for de var vel ikke ekte…?).  Beløpet som kom inn var på nesten 300.000 CFA.  Det kan bli mange hjelpepakker til barn fra barn.


Sprettertskyting

Ask

Bjørn

Erle


Kåre Gilje (lærerstudent), før eller etter spøkelseshuset? (foto: Ask) 

Torsdag: Sauefest og slakting.
Onsdag feiret muslimene sin Id al adha til minne om da Abraham skulle ofre sønnen sin. En historie som jøder, muslimer og kristne har felles. Markedet har de siste dagene vært fullt av sauer som skulle slaktes til festen.
Vi hadde vår egen variant av dette og dro på skoletur til Mballang (leirsted v/ nok en vulkansjø) og slaktet to sauer som skal bli til pinnekjøtt til jul.


Er denne brua trygg, mon tro? Passasjerene gikk over, for sikkerhets skyld..
Det var selvfølgelig frivillig å se på slaktingen. Noen ble med på å flå sauene og studerte sauens organer etterpå og fikk med seg naturfag og dyreetikk. Sauene hadde hatt et godt liv med godt beite, og ble slaktet på en human måte. Og vi bruker kjøttet.  
I dag hadde vi får-i-kål til middag. Deilig måltid!

Ida Kristine hjelper til med å flå sauen.

Praktisk naturfagtime.


Lørdagskveld: Fullmåne og bålkos.


2 kommentarer:

  1. Heisann! Her kommer en hilsen fra oss i Romedal. Gøy å lese bloggen deres! =) Hilsen Arne, Anni og Ingunn =)

    SvarSlett
  2. Oi, så tøffe dokke e! Lynvingen, Spiderman og Hjertefrøkna:-) Savne dokke og glede meg veldig te å se dokke:-) Gode klemmer fra tante Elisabeth som endelig har fått seg passord te bloggen:-)

    SvarSlett