Beryllbieter, Bouba Ndjida nasjonalpark. Foto: Harald Solås.

fredag 18. mars 2011

Man tager en antilope..

Fornøyd jaktlag med vannbukk!


Etter en vellykket jakt med påfølgende  fotografering begynner resten av arbeidet. Kjøttet er en viktig ressurs, og må tas godt vare på.  Siden en voksen antilope som denne kan veie 2-300 kg, og det ikke er veier overalt er det mest praktisk å "demontere" den til mere håndterbare stykker.

Dyret blir lagt på ei "seng" av friske blad for at ikke kjøttet skal bli skittent. Deretter kommer de lange knivene fram, og antilopen blir raskt forvandlet til store kjøttstykker.




Innholdet blir fjernet fra vomma, som etterpå blir en praktisk bærepose for resten av innmaten.


Siden er det bare å sale opp og begi seg på hjemvei i solnedgangen. Med bører på 40-60 kg blir det nokså korte samtaler på vei tilbake til bilen, 3-4 km unna. ( Selv om sola holder på å gå ned er det nesten 40 grader, så jeg har i grunnen nok med meg selv, kameraet og rifla.)



Vel hjemme blir kjøttet kuttet i ganske tynne biter som blir stekt / røkt i et døgns tid på et enkelt trestativ over et bål.  På den måten holder man fluene borte, og kjøttet får en viss holdbarhet. Siden blir det god stemning og mette mager, og det blir fordelt godsaker til landsby, venner og kjente.  Og så litt til jegeren, da!

Spreke karer som ikke liker å gå for mange turer.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar